Ontstaan Stemwijzer

Na online gezocht te hebben naar stemwijzers, adviezen of anderzijds, maar niets gevonden te hebben. Zijn alle partijprogramma's doorgespit. Maar het was echter nog steeds niet helder op wie te willen stemmen. Er volgde een overzichtje, een bestand, en nog één en nog één enz... Het hielp niet. Toen kwam een website tot ontwikkeling. De website was uiteindelijk zo effectief dat deze openbaar is gemaakt voor anderen. Zo is anticiperen.com in 2010 begonnen met de 'eerste' lokale Stemwijzer, specifiek voor Katwijk.

Stemmen in Katwijk 2014

Dit jaar wordt het anders. Er is één partij die niet opnieuw deelneemt en er zijn maar liefst vier nieuwe partijen bij gekomen. Ook is er spontaan een samenwerking via de redacteur - Inge Wijsman - van het Witte Weekblad en Dichtbij.nl ontstaan, zie linkje. Het wordt dus nu echt wel serieus. Nu gebruiken we meer aanlooptijd. In 2010 was de stemwijzer in slechts een paar dagen tot stand gekomen.

Aanpak 2014

De politieke partijen zijn/worden persoonlijk benaderd. De onderwerpen komen vanuit kranten, relevante websites en de partijprogramma's. Zo is een goede vergelijking op overeenkomsten en verschillen te maken. Ook worden de stellingen vanuit het Witte Weekblad weer opgenomen in de stemwijzer.

StemwijzerKatwijk.nl hoopt hiermee (weer) een zo objectief mogelijke stemwijzer samen te stellen. We hopen dat de nieuwe Stemwijzer u ondersteuning biedt bij het maken van uw keuze.


Stemresultaten 2010

Zolang de nieuwe stemwijzer nog niet online staat, kunt u ter oriëntatie natuurlijk ook nog de oude stemwijzer van 2010 invullen. Gewoon om te zien waarop uw advies toen uit zou komen in vergelijking of tegenstelling met vandaag.

Een aantal resultaten weten van 2010? Lees meer...


Heeft u opmerkingen, schroom niet en stuur een e-mail naar:
info@anticiperen.com

Politieke partijen

Klik op een partijlogo voor hun website

(opent in nieuw venster)

UPDATE:21 jan. 2014

Wij van Anticiperen.com/StemwijzerKatwijk.nl zijn inmiddels weer begonnen om te zien of een nieuwe stemwijzer valt te realiseren voor de verkiezingen van 19 maart 2014 a.s. Met de nodige medewerkingen hopen wij de nieuwe stemwijzer zo snel mogelijk, waarschijnlijk begin maart online te zetten. Het blijft natuurlijk liefde werk oud papier, dus een kleine voorbehoud, aangezien we nog moeten zien of het echt allemaal lukt...


UPDATE: 4 febr. 2014

StemwijzerKatwijk.nl is bezig met het opstellen van een vragenlijst voor de partijen. Zou het dan toch gaan lukken? Op dezelfde dag is er contact gelegd met het Witte Weekblad om ook gebruik te mogen maken van de Stellingen in de krant. Zo is spontaan een soort samenwerking ontstaan.


UPDATE: 12 febr. 2014

StemwijzerKatwijk.nl heeft domein 'www.stemwijzerkatwijk.nl' geclaimd, hierop wordt 'de Katwijkse Stemwijzer' bereikbaar. Verder is een eerste grootte stap gemaakt met de voorbereidingen. De fractieleiders van de 11 politieke partijen zijn benaderd met onze vragenlijst. Ondertussen was een elfde partij opgestaan: Jezus Leeft. Deze is aan ons onderzoek en andere voorbereidingen toegevoegd. StemwijzerKatwijk.nl heeft nog overwogen om de 12de partij 'Katwijk Centrael' ook te benaderen, maar zij zijn ongetwijfeld druk met bedenken van meer probate middelen tegen de Katwijkse meeuwen en van het komen en verdwijnen van dingen in Katwijk...


UPDATE: 24 febr. 2014

De antwoorden van de partijen druppelen bij StemwijzerKatwijk.nl binnen :-) De verwerking naar de stemwijzer is in volle gang!


UPDATE: 28 febr. 2014

Alle gegevens zijn binnen. Dit weekend wordt de stemwijzer opgebouwd. Zodra de site operationeel en online staat, melden we dat natuurlijk op deze website. En het wordt aangekondigd in het Witte Weekblad.


UPDATE: 3 maart 2014

StemwijzerKatwijk.nl gaat uiterlijk dinsdag 4 maart a.s. omstreeks 13:00 uur online.


Terug naar
Home

Achtergrond
Informatie

Ontwikkelingen
2010-2014

Alle Politieke
Partijen 2014

Stemwijzer
2010

Stemwijzer
2014